Jde se vůbec vyhnout nájezdu realiťáků, když inzerujete?

Vracím se k článku REALITNÍ KANCELÁŘE NEVOLEJTE ze začátku ledna. Mnozí jste se na mě obraceli s dotazy, jak se tedy ubránit nájezdu realitních kanceláří i když píšete v inzerátech RK nevolat. Odpověď je jednoduchá – neinzerujte.

Co? Zbláznil se? Jak tedy jinak mám pronajmout vlastní nemovitost? A nebo inzerujte a pak čekejte nájezd realitních kanceláří, protože v minulém článku jsem psal, že realitní kanceláře využívají software, který Vaši nabídku/inzerát najde a realitky o tom vědí za 5 minut. Ti, kteří u svých nabídek zveřejňují i telefonní kontakt vědí, o čem mluvím.

Já tyto vlastníky rozděluji do třech kategorií a to: Buď s pronajímáním začínají a potom nevědí, co je čeká, nebo naopak jsou velmi zkušení a nemají problém realitkám odpovídat NE, nebo jim spolupráce s RK nevadí, ale žádného “vlastního“ realiťáka nemají a vědí, že na základě inzerátu se jich ozve spousta a rádi to pro ně udělají zdarma a tím pádem povinnost platit provizi padá na nájemníka a je to v klidu.

Další skupinou jsou vlastníci, kteří kontakty nezveřejňují a nechávají si posílat odpovědi prostřednictvím formuláře ze stránek, kde inzerují. To vypadá dobře. Vypadá to, že se ubránili nájezdu realitních kanceláří. Ne zřídka se těmto vlastníkům stává, že pokud se jedná o atraktivní nabídku, mají zahlcenu svoji mailovou schránku desítkami, někdy i stovkami zpráv od zájemců. A kolik zájemců vlastník potřebuje? Kolika z nich odpoví? Je slušné odpovědět všem? Kolik je mezi nimi zájemců, kteří neodpovídají představám majitele? Takže jak na to, když se chci ubránit nájezdu realitek? Jak na to, když nechci celý den zvedat telefony? Jak na to, když nechci mít plný mail? NEINZERUJTE – jen vybírejte mezi nájemníky. Použijte Váš byt/nemovitost pouze jako filtr pro výběr správného nájemníka.

Ideální je služba, kde Vy jako majitelé nic inzerovat nemusíte, pouze vyplníte informace o svém bytu/nemovitosti “kartu bytu“ a prostě si vyberete nájemníka, který odpovídá přesně tomu, co nabízíte a ještě se dozvíte nějaké info navíc o možných budoucích nájemnících – kolik jich je, zda mají či nemají zvíře, jsou kuřáci a tak podobně.

Jestli někdo říká, že to nejde, tak nemluví úplně pravdu. Protože ze zkušenosti vím, že to jde. A taky ze zkušenosti vím, že o podobnou službu je i zájem, protože šlape na paty těm, kdo se vám vnutí s kontaktem, i když o něj vlastně nestojíte. Jen je potřeba hledat. A jak se říká, kdo hledá, ten najde.

Zdroj: http://kotyz.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=603402

Diskuse

Buďte první, kdo okomentuje tento příspěvek.